34η Philoxenia & Xenia, 9-11 Νοεμβρίου 2018

34η Philoxenia & Xenia, 9-11 Νοεμβρίου 2018


34η Philoxenia & Xenia, 9-11 Νοεμβρίου 2018

Η έκθεση Philoxenia-Hotelia πραγματοποιήθηκε 9-11 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τους Έλληνες εμπορικούς επισκέπτες να είναι φέτος αυξημένοι κατά 38% και τους ξένους κατά 21%. Οι δύο εκθέσεις φιλοξένησαν 615 εκθέτες από 22 χώρες και επισκέπτες από 47 χώρες, ενώ έγιναν και 4.000 επιχειρηματικά “ραντεβού” μεταξύ των εκθετών και 200 ξένων hosted buyers.

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018
Μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 34% το πρώτο διήμερο της λειτουργίας τους (9 και 10 Νοεμβρίου), κατέγραψαν οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia.

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018
Διεθνές Συνέδριο Philoxenia: “Μεγάλες οι προοπτικές του “Τουρισμού 55+”.

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018
“Χρυσή” χρονιά του ελληνικού τουρισμού, με νέο ρεκόρ αφίξεων που αγγίζει τα 33 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, χαρακτήρισε το 2018 η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, κατά τα εγκαίνια. Όπως ανέφερε, από το 2015 μέχρι το 2018 ο τουρισμός αυξήθηκε πάνω από 35%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 9 εκατ. επιπλέον τουρίστες σε απόλυτα νούμερα.

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018
Κατά την εκδήλωση “Αβάνα – Θεσαλονίκη και τουριστική ανάπτυξη”, μετά την παρουσίαση του προορισμού, το μουσικό συγκρότημα Aroma Caribe απογείωσε τους επισκέπτες με κουβανέζικους ρυθμούς, προσφέρθηκαν παραδοσιακά ποτά του προορισμού, όπως τα μοχίτο, και ακολούθησε χορός. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας, με κεντρική ομιλήτρια την πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, Zelmys Maria Dominguez Cortina.

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018
Η Δυτική Ελλάδα ορίστηκε να αποτελέσει την Τιμώμενη Περιφέρεια στην 34η Philoxenia. Από αριστερά προς τα δεξιά οι κ.κ.: Αλέξης Τσαξιρλής, αναπλ. γενικός διευθυντής ΔΕΘ-Helexpo, Γεράσιμος Μονοκρούσος, PR, Marketing & CSR Associate Νέα Οδός & Κεντρική Οδός, Τάσος Τζήκας, πρόεδρος ΔΕΘ-Helexpo, Απόστολος Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καρπέτας, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Μαρία Αντωνίου, αναπλ. διευθύντρια Επικοινωνίας Ολυμπία Οδός και Γιάννης Φρέρης, υπεύθυνος Επικοινωνίας Γέφυρα ΑΕ.

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έλαβε μέρος στην 34η Philoxenia συμμετείχε με δικό της περίπτερο, φιλοξενώντας 21 νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τα οποία ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα συμμετοχής. Η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Λέρος, η Κάλυμνος, οι Λειψοί, η Σίκινος, η Κύθνος, η Ίος, η Τήνος, η Σύρος, η Νάξος, η Μήλος, η Άνδρος, η Πάρος, η Μύκονος, η Φολέγανδρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη και η Σέριφος, κέντρισαν το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας και των επισκεπτών της Philoxenia, αναδεικνύοντας την μοναδική τουριστική ταυτότητα του προορισμού που λέγεται “Νότιο Αιγαίο”.

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018
Από την 34η Philoxenia ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη το “Λεωφορείο της Μακεδονικής Κουζίνας” (Food Track της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό να γνωρίσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες τη Μακεδονική Κουζίνα και τα εκλεκτά προϊόντα της μακεδονικής γης. Η “πρότυπη καντίνα” μέσα στο 2019 και για δύο χρόνια θα γυρίσει ολόκληρη την Ευρώπη για να προωθήσει την Κεντρική Μακεδονία ως μοναδικό γαστρονομικό τουρισμό, φέρνοντας τις μακεδονικές συνταγές κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες και κάνοντας διεθνώς γνωστό το brand name της Μακεδονικής Κουζίνας σε φορείς και εκπροσώπους της εστίασης, αλλά και στους πολίτες.

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018
Η παρουσία του Δήμου Παξών. Στόχος της παρουσίας του δήμου, που εκπροσωπήθηκε από τον πρώην αντιδήμαρχο τουρισμού κ. Γιώργο Λύχνο ήταν η ανάδειξη του νησιού μέσα από διαφορετικές μορφές τουρισμού συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού προορισμού στην ΝΑ Ευρώπη και στη Μεσόγειο. Το “παρών” στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Κέρκυρας κ. Βασίλης Καβαδίας.

34η Philoxenia & Xenia, 9 11 Νοεμβρίου 2018
Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υποδέχθηκε στο περίπτερό της πληθώρα επισκεπτών, με ενδιαφέρον για τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών –bachelors και masters– που παρέχει σε συνεργασία με το Queen Margaret University. Επιπλέον, οι άρτια εκπαιδευμένοι φοιτητές του πρωτοποριακού πανεπιστημιακού προγράμματος BA Culinary Arts and Food Service Development (Επισιτιστικές Τέχνες και  Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης), ανέλαβαν το “κέρασμα” των επισκεπτών δίνοντας έμφαση στην προβολή τοπικών, ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων και οίνου. Την έκθεση επισκέφτηκαν και δεκάδες φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Τουρισμού του Κολλεγίου.Πηγή:www.in.gr